Speciaal machinebouw

SPECIAALMACHINES EN PROTOTYPEBOUW

EMA-Techniek blinkt uit in het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van speciaalmachines en robotapplicaties. Vanaf het prille concept tot aan de laatste vastgedraaide bout, wij leveren turnkey oplossingen inclusief de aftersales.

Of u nu actief bent in de automotive, fijnmechanische industrie, voedselverwerking, hout- en metaalbewerking, elektrocomponenten assemblage of een andere sector, EMA-Techniek staat voor u klaar om de meest complexe uitdagingen om te zetten in succesvolle resultaten!

Uitdagingen tackelen

Waar ligt uw uitdaging? Heeft u een vraagstuk op gebied van:

 • Efficiëntere productie
 • Verminderen van materiaalverlies
 • Hogere output
 • Verbeteren van de ergonomie
 • Waarborgen van veiligheid op de werkvloer
 • Verhogen van de snelheid
 • Vergroten van de flexibiliteit

Het multidisciplinaire team van EMA-Techniek vindt voor iedere uitdaging een gepaste oplossing. Onze mechanical en electrical engineers, software- en robotprogrammeurs, werkvoorbereiders én monteurs werken nauw samen in de ontwikkeling van speciaalmachines op maat. Het gehele proces vindt onder één dak plaats en daarmee garanderen we korte lijntjes en een optimale doorloop.

Oplossingen op maat

Wij maken gebruik van geavanceerde en bewezen technologie, waaronder servo-techniek, robots, pneumatiek en vacuümtechniek. Daarmee creëren we speciaalmachines en robotapplicaties die efficiëntie, productiviteit en kwaliteit verhogen. Welke toepassingen we gebruiken hangt volledig af van uw vraagstuk. Onze oplossingen zijn dan ook altijd op maat en in nauwe samenwerking met u.

Dit begint aan de tekentafel. Onze engineers maken gedetailleerde ontwerpen met moderne softwarepakketten zoals Solidworks, EPlan en Roboguide. De bouw van prototypes, speciaalmachines en robotapplicaties vindt plaats in onze werkplaats. We stellen protocollen op voor het afstellen, testen en debuggen van de machine en leveren een plug & play oplossing.

Speciaalmachines van EMA-Techniek

Wat ons werk zo leuk maakt is de veelzijdigheid. Zo ontwikkelden wij al een grote verscheidenheid aan speciaalmachines:

 • Stans- en stapelautomaat voor steenstrips
 • Lektestmachine voor brandstoftanks
 • Kopieermachine voor souvenir klompjes
 • Brandhaspelbladen productie
 • Spakenspanmachine

Assemblage automaat voor elektronica componenten

Prototypebouw

Prototypebouw is een cruciale fase in het ontwikkelingsproces van machines en systemen. Het is hét moment om een nieuw ontwerp uitvoerig te testen en optimaliseren voordat het in productie wordt genomen.

Bij EMA-Techniek kunnen we prototypes van speciaalmachines ontwerpen, bouwen, afstellen en testen. Dit doen wij allemaal onder één dak met een ervaren team van engineers, software/robotprogrammeurs  en monteurs. Onze professionals beschikken over uitgebreide kennis van materialen, technieken en productieprocessen en ruime ervaring in machine- en prototypebouw volgens de strengste kwaliteitsnormen.

Uw idee tot leven brengen

Heeft u een innovatief idee om uw productieproces te verbeteren? Wij brengen het graag tot leven! Dat begint bij het bespreken en verkennen van uw idee en vereisten op gebied van functionaliteit en efficiëntie. Onze engineers vertalen dit naar een concreet ontwerp in 3D, dat we met u bespreken en verfijnen waar nodig.

De volgende stap is prototypebouw. In deze fase kopen we standaardonderdelen in en begeleiden de realisatie van overige onderdelen. Hiermee bouwen we het prototype op en stellen het af, waarna we overgaan tot uitgebreid testen.

Het doel hiervan is het toetsen van de functionaliteit en het vroegtijdig identificeren van eventuele tekortkomingen of optimalisatiemogelijkheden. Zo kunnen we het ontwerp perfectioneren, waardoor de machine sneller, eenvoudiger en uiteindelijk ook interessanter wordt voor de (serie)productie.

Prototypebouw met EMA-Techniek

Voor EMA-Techniek is prototypebouw een onmisbare stap op weg naar de ideale eindoplossing. Door nieuwe concepten te testen en evalueren, kunnen we innovatieve oplossingen realiseren die onze klanten een concurrentievoordeel bieden. Dit hebben we al meer dan eens bewezen.

Contact

Aan de slag

Welk vraagstuk u ook heeft, wij gaan de uitdaging graag met u aan.

Bedrijfspand van EMA-Techniek in Varsseveld, Achterhoek, expert in engineering en speciaal machinebouw.
Scroll naar boven